Alegerea conducerii Asociației Geomorfologilor din România


Consiliul Executiv al Asociației Geomorfologilor din România a decis o serie de noi reglementări cu privire la procesul electoral din cadrul AGR, respectiv a procedurii de alegere a conducerii Asociației de către Adunarea Generală. Aceste măsuri vor fi supuse votului Adunării Generale cu ocazia Simpozionului Național de Geomorfologie de la Iași, 11-14 mai 2017.

Reglementările propuse de Consiliul AGR sunt următoarele:

  1. Se vor face minim 2 propuneri pentru funcția de Președinte și minim 12 propuneri pentru componenţa Consiliului Executiv.

  1. Votul va fi secret. Pe același buletin de vot vor fi înscrise cele 2 rubrici: Candidaturi pentru Președinte, respectiv Candidaturi pentru Consiliul Executiv. Pentru ca un vot să fie considerat valabil exprimat, trebuie ca pe buletinul de vot să se regăsească încercuite numerele de ordine corespunzătoare propunerilor agreate de alegător, astfel: o singură nominalizare pentru Președinte, respectiv 12 nominalizări pentru Consiliul Executiv.

  1. Președintele nou ales va propune ocuparea funcţiilor de Vicepreşedinte (5), Secretar General (1) și Trezorier (1) din cadrul celor 12 membri nou aleşi ai Consiliului. Aceste propuneri vor fi supuse votului Adunării Generale.